Konkurs za dobrovoljne pripravnike 2022 u Osnovnom Sudu u Mitrovici i ogranicama (Vučitrn, Srbica, Leposavič, Zubin Potok).

Konkurs za dobrovoljne pripravnike 2022 u Osnovnom Sudu u Mitrovici i ogranicama (Vučitrn, Srbica, Leposavič, Zubin Potok).

Na osnovu člana 4 Pravilnika o postupku zapošljavanja Pripravnika u Sudovima, za Pripravnike volontere (bez plaćanja) na odredjeno vreme, u trajanju od jedne godine.

OSNOVNI SUD U MITROVICI

Objavljuje:

K O N K U R S

Br. 1/2022

Za pripravnike volontere:
1. Osnovni sud u Mitrovici ………………………………………….20 pripravnika.
2. Ogranak Leposavić ……………………………………………………4 pripravnika.
3. Ogranak Zubin Potok …………………………………………………5 pripravnika.
4. Ogranak u Vučitrnu ………………………………………………….15 pripravnika.
5. Ogranak u Srbici ……………………………………………………..10 pripravnika.

Opis radnih obaveza

Naziv pozicije: Pripravnik.
Nadgledajući službenik: Administrator suda i V.D. Administratora.
Zadatak pripravnika: Pomaže administrativnoj kancelariji u organizovanju i čuvanju predmeta, kao i njihovom upravljanju uopšte.
Glavni zadaci

1. Deluje pod direktnim nadzorom Predsednika Suda i pod opštim nadzorom Administratora Suda.
2. Pomaže u poslovima administrativnoj kancelariji u organizovanju i čuvanju predmeta, kao i njihovom upravljanju uopšte.
3. Pomaže Sudiji u radu u vezi stavljanja predmeta u dosje.
4. Pomaže u radu različitim kancelarijama Suda, obuhvatajući upisivanje, istrage, sudjenja idr. Obavlja i druge poslove po potrebi.

Kvalifikacije:

Diploma Pravnog fakulteta ili Mastera.
Poznavanje sudskih postupaka.
Sposobnost za obavljanje istraživanja sudskih (pravnih).
Dovoljno pravnog znanja.
Odličnu sposobnost u pismenom sastavljanju pravnih nacrta, obuhvatajući i sposobnost u sastavljanju pravnih dokumenata kao i komunikacijske veštine u govoru.

PRIMEDBE:

• Postupak Konkursa je otvoren za spoljašnje kandiate i postojećih državnih službenika,
• Postupak zapošljavanja se odvija prema predviđenom Zakonu o Državnoj službi Br-03/Z-149 i Uredbe Br.02/2010 o postupcima Zapošljavanja u Državnoj Službi i Administrataivnog Uputstva br. 2007/01.
• Konkurs je objavljen dana 01.06.2022. godine i zatvara se 15.06.2022. godine.

• Aplikacije možete uzeti i dostaviti Osnovnom sudu u Mitrovici, u kancelariji za prijem kao i u Ogranak u Leposaviću, u Zubino, Potoku, Vučitrnu i u Srbici.

Kosovska Državna služba obezbeđuje jednake mogućnosti zapošljavanja za sve građane Kosova i prihvata dobro aplikacije od svih osoba muškog i ženskog pola svih zajednica na Kosovu.

• Manjinske zajednice i njihovi pripadnici imaju pravo na pravično i proporcionalno zastupanje u organima Državne službe u centralnoj i lokalnoj javnoj administraciji, kao što je navedeno u članu 11, stav 3 Zakona br. 03/Z-149 o Državnoj službi Republike Kosova.

Nakon isteka konkursa, Aplikacije neće biti prihvaćene. Zbog velikog broja primljenih zahteva, samo uži izbor kandidata biće kontaktiran.

Pravo konkurisanja imaju svi stanovnici Kosova, uzrasta od 18-64 godina. Aplikacije treba da se jasno popune i da su čitljive. U aplikacijama treba da se upišu svi traženi podaci. Treba tačno da se odredi mesto i pozicija za koju se konkuriše. Uz Aplikaciju trebate priložiti potrebna dokumenta za konkurisanje, kao što su: Kopija diplome o završenoj školi, različite stručne specijalizacije, uverenje o radnom iskustvu, druga uverenja, potvrde, dve preporuke i drugo.

Ako Aplikaciji ne priložite potrebna dokumenta i ne popunite ih sa tačnim podacima, Vi ćete sami izgubiti slučaj da budete u užoj listi.

• Fotokopije dokumenata priloženih u Aplikaciji, kandidati nemaju pravo da povuku nazad.

• U slučaju bilo kakvog pitanja ili nejasnoće, možete kontaktirati Kancelariju za osoblje.